Welkom op de groepspagina van groep 5

DIT ZIJN WIJ!

MAAR, DIT ZIJN WIJ OOK....

Wanneer u op de pictogrammen klikt, komt u bij belangrijke informatie over onze groep.

Groepsbrief

Rooster
spreekbeurt

Fietsrooster
gym

Schoonmaak
rooster

Het reizend waterlab - november 2017
De afgelopen week hebben wij in de klas allerlei proefjes met water gedaan. We hebben op deze manier van alles over de eigenschappen van water geleerd. Wanneer u op de foto klikt, komt u bij alle foto's van de proefjes.

Streetwise - 26 oktober 2017
Eén keer in de twee jaar organiseert de ANWB een verkeersles op school voor alle klassen. Groep 5 en 6 deden mee aan de les 'Hallo auto'. We hebben onder andere veel geleerd over de remweg van een auto. We mochten het zelfs zelf proberen. Wanneer u op onderstaande foto klikt, komt u bij alle foto's van deze leuke en leerzame les.

Weekafsluiting oktober 2017
Elke week sluiten we met de hele school af met een weekafsluiting. Elke week bereidt een klas de afsluiting voor. De vrijdag voor de herfstvakantie waren wij met groep 5 aan de beurt. We hebben de andere kinderen van de school veel laten zien over wat wij in groep 5 allemaal doen. Wanneer u op de onderstaande foto klikt, komt u bij een aantal foto's van de afsluiting.
In november zijn ook de ouders van harte uitgenodigd om bij de weekafsluitingen aanwezig te zijn. De data vindt u in de Prik op en op de kalender op de website.

Kinderboekenweek, bezoek aan Janneke Schotveld
Vandaag hebben wij Janneke Schotveld, de schrijfster van het kinderboekenweekgeschenk 'Kattensoep' en bijvoorbeeld de 'Superjuffie-boeken', ontmoet. In Allemanswaard heeft zij ons van alles verteld over hoe het leven van een schrijfster er uit ziet. Ook hebben we het kinderboekenweekgeschenk met de klas gekregen. Het was een leuk bezoek. Wanneer u op de foto's klikt, komt u bij het fotoalbum.

Voorstelling 'De Dansers (28-09-17)
Wij zijn naar een voorstelling van 'De Dansers' geweest. Zij hebben ons laten zien hoe zij een dans maken. Soms aan de hand van een verhaal, soms aan de hand van een foto of beeld. In de klas zijn wij hier ook mee aan de slag geweest. Het project is een onderdeel van het kunst- en cultuurmenu wat georganiseerd wordt door de stichting Kunst Centraal. Via de foto komt u bij het fotoalbum van deze excursie.

Rugby-clinic (27-09-17)
Gisteren hebben wij, samen groep 6 en de groepen 5 en 6 van De Wegwijzer, meegedaan aan een rugby-clinic. Het was een leuke activiteit waarin de kinderen veel hebben geleerd over de sport. Het was leuk om te zien hoe de kinderen de oefeningen samen uitvoerden. Wanneer u op de onderstaande foto klikt, komt u bij het complete fotoalbum van deze clinic.

Fietsrooster gym en bibliotheek (21-09-2017)
Het fietsrooster voor groep 5/6 heeft u inmiddels ontvangen via de mail. Ook is het te vinden via deze link en via bovenstaand pictogram.
Er zitten nog een paar gaatjes in het rooster, wanneer u op één van deze dagen mee wilt fietsen hoor ik het graag.
Alle fietsouders alvast hartelijk bedankt.

Spreekbeurten (21-09-2017)
In groep 5 houd je voor de eerste keer een spreekbeurt. Deze week hebben we het daar in de klas over gehad. Juf Mariët is volgende week als eerste aan de beurt, de spreekbeurten van de kinderen starten na de herfstvakantie. De brief met informatie over de spreekbeurt en het rooster is via deze link te vinden. Ook komt u bij de juiste informatie door op het pictogram hierboven te klikken.

Wereldoriëntatie (21-09-2017)
In groep 5 zijn we gestart met de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek. Waarschijnlijk heeft u van uw kind hier al het nodige over gehoord. De kinderen zijn namelijk erg enthousiast. Door op de link te klikken, komt u bij foto's waarop te zien is hoe de kinderen aan de slag zijn met het maken van 'hunebedden'.

Blaas maar raak (21-09-2017)
Vorige week kregen wij bezoek in de klas. Pascal van muziekvereniging 'Ons Genoegen' liet ons kennismaken met verschillende muziekinstrumenten en vertelde over de lessen van de cursus 'Blaas maar raak'. Het was een leuke middag, de foto's vindt u in het fotoalbum.

Informatie gym en WS-middag (24-08-2017)